I H.C. Ørsteds fodspor (1777-1851)
"Om aftnen i de snævre gader i den store by, når solen gik ned og skyerne skinnede som guld oppe mellem skorstenene, hørte tit snart den ene snart den anden en underlig lyd, ligesom klangen af en kirkeklokke, men det var kun et øjeblik den hørtes, for der var sådan en rumlen med vogne og sådan en råben og det forstyrrer. "Nu ringer aftenklokken!" sagde man, "nu går solen ned!" (Fra eventyret Klokken af H.C. Andersen)
"Ørsted er til stede i flere af H.C. Andersens eventyr. Men i eventyret ‘Klokken’ spiller Ørsted efter alt at dømme en hovedrolle. Det er historien om et samfund, der kan høre en klokke, der spiller et sted ude i naturen. Mens resten af samfundet har opgivet at finde den, vandrer en rig kongesøn, som kan symbolisere Ørsted, og en fattig dreng, som kunne være Andersen selv, længere ud i naturen. De går hver sin vej, men leder i virkeligheden efter det samme, som er ånden i naturen." (Videnskab.dk)
"EN ÆGTE ROMANTIKER. Opdagelsen af elektromagnetismen indledte en ny teknologisk æra. Men opdageren selv var mere optaget af at finde sammenhængen mellem Gud og naturen", skriver Fogtdals Illustreret Tidende - Guldalderen. (nr. 8 august 2006)
Gå med på denne meget spændende byvandring i guldalderens København, hvor de fire byporte var eneste adgang til den gamle middelalderby bag voldene, og hvor flertallet endnu var tro mod en samfundsorden, der placerede kongen som Guds repræsentant på jorden.
Midt i en af de økonomisk meget fattige og kriseramte perioder i danmarkshistorien blomstrede kultur- og videnskab og iværksætteri med store talenter og ildsjæle, som på hvert deres felt fik vedvarende betydning for Danmark som nation.
På turen ser vi H.C. Ørsteds bolig og Polyteknisk Læreanstalt (nu DTU), som han grundlagde den 5. november 1829. Desuden er der fortællinger om hans bror Anders, Danmarks 3. statsminister, det livslange venskab med H.C. Andersen og de mange mennesker han inspirerede - blandt andre Peter Faber (Højt fra træets grønne top), bryggeren J.C. Jacobsen og C.F. Tietgen.
Mødested: H.C Andersen statuen på Rådhuspladsen over for Tivoli
Varighed ca. 2 timer. Turen slutter på Kgs. Nytorv
Pris: 125 kr. pr. person
For internationale grupper taler guiden engelsk. Skriv til fodspor@fodspor.info